Швейцарска банка пусна акции за обратни

Американското подразделение на швейцарската инвестиционна банка Credit Suisse се впуска в дълбоки води. Началото на това слага предложението за инвестиции на пазара на акции, насочено към ЛГБТ – обществото (лесбийки, геи, бисексуални и трансексуслани), съобщи „Маркетуоч“.Клиентите на управляващото дружество, разполагащи с капитал от 2 млн. долара вече ще могат да инвестират в акциите на пул от 26 компании, които са лоялни към сексуалните малцинства.

Това не е случайно на фона, че през 2012 г. ЛГБТ обществото е „въртяло“ почти 800 млрд. долара Това е привлекателна хапка и американските банки се опитват да я „прилапат“ с различни трикове.

„Credit Suisse има силна репутация на компания, която подкрепя свързаните с ЛГБТ-обществото въпроси“, заяви Тимъти О`Хара, шеф на отделя за инвестиции в акции на Credit Suisse.

Вицепрезидентът на Merrill Lynch Private Wealth Management Бил Моран, отбелязва, че голяма част от инвеститорите с нетрадиционна сексуална ориентация посочват, че избягват да инвестират в компании, които проявяват нетърпимост към ЛГБТ обществото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *