Шест полезни и приятни неща, които можете да правите в Google

Едва ли има интернет потребител, който да не използва Google. Докато обаче всеки знае как да търси в него, не всички са наясно с някои скрити трикове на сайта, пише digital.bg. Вижте например тези 6 полезни неща, които бихте могли да правите в Google.

1. Да превеждате символи

Ако се опитвате да разберете какво означава някой китайски символ например, може да потърсите помощ от Google Translate. Просто кликнете върху молива в дъното на първата клетка. Ще се появи тефтерче, което ви дава възможност да направите символа. Google автоматично ще открие езика и бързо ще ви предостави превод.

2. Да изтегляте шрифтове

Може да използвате Google Fonts, за да изтегляте всички видове шрифтове, от които имате нужда. След като изберете вашия език, можете да променяте дебелината, наклона и ширината на шрифта преди да го изтеглите на вашето устройство.

3. Да разгледате различни галерии по света

Може да разгледате някои от най-известните художествени галерии по целия свят без да се налага да се лишавате от уюта на собствения си дом. Това е възможно с помощта на The Google Art Project. Само с няколко кликвания на мишката, можете да се насладите на истински шедьоври на изкуството.

4. Да опознаете Вселената

Ако сте фен на астрономията или просто любопитни да разберете как изглежда Вселената, Google Sky ви дава тази възможност чрез ярки картини на различни съзвездия.

5. Да настроите таймер

Ако имате важна среща, за която не искате да закъснявате, но се притеснявате че може да се улисате в работа, изберете опцията за таймер на Google и продължете работата си в друг таб. Когато времето изтече, Google Timer ще ви извести.

6. Да се забавлявате

Smarty Pins е една невероятна игра, с която може да тествате познанията си в различни области от забавления до изкуство, от култура до история, като използвате Google Maps.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *