Шефът на здравната каса: Шантажират ме!

Скандалът е огромен! Разпространяват се твърдения, които стигат директно в Европейската комисия. Ще разнищя този шантаж, за да се установи къде е истината.
Това заяви пред Дарик радио заместник-министърът на здравеопазването и председател на Управителния съвет на НЗОК д-р Емил Райнов.
Повод за думите му е статия, публикувана вчера във влиятелния International herald tribune, в която се казва, че Европейската комисия е получила сигнал за корупционни схеми, извършвани от самия д-р Райнов. В писмо, изпратено до Комисията, управителят на най-големия фармацевтичен дистрибутор у нас „Търговска лига“ Тихомир Каменов твърди, че д-р Райнов е искал месечни рушвети на обща стойност 2.8 млн. евро.
В статията се отбелязва, че в момента европейският комисар по правосъдие и вътрешен ред Жак Баро разглежда оплакването.
Д-р Емил Райнов заяви, че ще сезира прокуратурата за тази клевета, защото за този „безпрецедентен случай” трябва да излезе истината.
Според шефа на касата атаката на „Търговска лига“ идва заради отказа на НЗОК да сключи договор с новоразкритите три кардиологични болници на Тихомир Каменов в Ямбол, Велико Търново.
„НЗОК отказва договор, тъй като болничните заведения нямат разрешение за дейност и нямат акредитация, която да бъде различна от лоша. Нито разрешенията за дейност, нито акредитацията се правят от мен, това го прави независима комисия, заяви д-р Райнов. Трите болници обаче не отговарят на законовите изисквания”, категоричен бе д-р Емил Райнов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *