Шефът на лондонската полиция подаде оставка заради скандал

Стивънсън бе обвинен, че е наел за медиен консултант Нийл Уолис – бившия изпълнителен редактор на вестника, който бе арестуван миналата седмица за подслушване на жертви на престъпления и подкуп на полицаи. Въпреки че Стивънсън твърди, че не е направил нищо нередно, оставката му беше предизвикана от твърдения в британския печат, че той и семейството му са прекарали на разноски на „Нюз ъв дъ уърлд“ пет седмици в курортно селище в графство Хъфортшър.
Вече бившият шеф на Скотланд Ярд заяви, че е бил подведен от ръководството на компанията „Нюз интернешънъл“, която притежаваше „Нюз ъф дъ Уърлд“.
Дочух твърдения, че полицията е трябвало да подозира участието на господин Уолис в телефонното подслушване. Нека го кажа недвусмислено – нямах никакви основания за такива подозрения. Аз не се занимавам с журналистика. Нямах представа за обхвата на тези срамни деяния и за отвратителния начин, по който жертвите й са били подбирани. Бившата директорка на „Нюз интернешънъл“ Ребека Брукс бе освободена под гаранция след разпит в полицията. Брукс твърди, че не е знаела за замесване на нейни служители в незаконно подслушване. Според полицията обаче най-грубите нарушения са били извършени точно през 2002 година, когато тя бе главен редактор на „Нюз ъф дъ Уърлд“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *