Шефът на СОС с милиони в таен сейф

В съобщение до медиите от РЗС посочват, че Андрей Иванов е закупил парцел в Лозенец от „БКС-Средец“ АД и след това го е продал по документи на същата стойност, която е много по-ниска от реалната. За същия имот купувачът е платил на Иванов 30 пъти по-голяма сума в брой, като парите са внесени в личен сейф на председателя на СОС в БНБ.
Според анализа РЗС построяването на сервиза на съпругата на Иванов, къщата в Банкя и луксозните покупки, са се финансирали именно от този сейф, а не от официалните им декларирани приходи, „които са незначителни на фона на сумите, похарчени за строежите, парцелите, яхтата, моторите и екскурзиите до екзотични дестинации ежегодно.“
Разследващите са установили, че парите на Андрей Иванов, укривани в сейфа, са били там до тази пролет, когато започва проверка на НАП срещу него. Според данните той преместил 2 000 000 евро в друг сейф на столичния бул. „Евлоги Георгиев“, който е на името на негов служител Никола Петров Петров.
От РЗС припомнят, че традиционно и това лято семейство Иванови са почивали заедно на остров Корфу и на Халкидики с най-близките им семейни приятели – депутатката Стефани Михайлова (печелила търг за маршрутни линии), съдружник на председателя на СОС във няколко фирми и съпругът й, чиято фирма печели търг от Столична община на стойност 3,6 млн. лева.
Същата фирма е правила фиктивни консултации за компютърни системи в МВР, МВнР, Министерството на транспорта, Агенция Митници, Върховна Касационна прокуратура, Конституционния съд на България и НСИ.
От партията на Яне Янев са категорични, че независимо дали Йорданка Фандъкова ще бъде или не кмет на София, те ще предприемат необходимите действия, за „разобличаване на грандиозните далавери на Андрей Иванов и ще покажат зависимостта на Фандъкова от тях.“

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *