Шеф на Ситигруп присвоил 19 млн. долара

Гари Фостър, който е жител на Ню Джърси, се предал на властите в неделя на нюйоркското международно летище „Джон Кенеди“, след като пристигнал там с полет от Банкок.
Вчера той е бил пуснат под гаранция от 800 000 долара, след като се явил във федерален съд в Бруклин. Фостър пътувал из Югоизточна Азия, когато научил за случая, след което се свързал с ФБР и уредил връщането си.
По думите на прокурорите Фостър незаконно е превел посочената сума пари от Ситигруп на своя лична сметка в банка Джей Пи Морган чейс (JP Morgan Chase) през периода от май 2009 година до декември 2010 година.
През януари 2011 година финансистът напуснал банката по собствено желание. „Фостър е използвал знанието си за банковите операции, за да извърши измамата“, се посоча в съобщение на прокурора Лорета Линч. Мошеничеството излязло наяве при неотдавнашен вътрешен одит на компанията. „При разкриване на подозрителните операции Ситигруп незабавно е информирала правоохранителните органи“, се отбелязва в заявление на банката.
По думите на адвоката Изабеле Киршнер 35-годишният Фостър напълно отрича предявените обвинения. Ако бъде доказана вината на банкера в съда, той може да получи присъда до 30 години лишаване от свобода.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *