Шотландци печелят от български нефт и газ

Британската компания за проучвания на нефтени и газови находища Melrose Resources прогнозира увеличаване с 24% на обема на дневната си продукция, основно заради развитието на проектите си в България, съобщи Reuters. От дружеството очакват среднодневния добив да достигне 21.7 млн. барела петролен еквивалент през 2011 г.

Според компанията прогнозират увеличение на печалбата от паричните потоци, генерирани от проектите в България. На 30 ноември от Melrose Resources заявиха пред Reuters, че очакват продажбите им да се удвоят през следващата година заради стартирането на добива от находищата в България.
Дружеството разработва проекти за нефтени и газови находища в България, Египет, Румъния, Турция и САЩ. От Melrose очакват общите капиталови разходи да достигнат 112 млн. долара през 2011 г. заради увеличение на материалните резерви и стартиране на нови проекти.
Пазарната капитализация на базираната в Единбург, Шотландия, компания е нараснала със над 17% до 248.10 пенса, откакто на 4 ноември започна да добива природен газ в България.

tmp = Get_Cookie(„article_fontsize“);
if(tmp != null && tmp > 9) {
document.getElementById(„contenttext“).style.fontSize = tmp + „px“;
document.getElementById(„contenttext“).style.lineHeight = (parseInt(tmp) + 4) + „px“;
}

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *