Щатските борси успяха да преодолеят част от негативните настроения

Водещите индекси на борсите отвъд Океана започнаха сесията със сериозни загуби, но успяха да преодолеят част от негативните настроения и мащабните разпродажби, породени от притесненията за глобалния икономически растеж, предизвикан от плановете на китайските регулатори да затегнат стандартите за кредитиране в страната.

Медиите в Китай пък посочиха, че Пекин се готви да ореже целите си за икономически растеж през 2015 година, ав Гърция политическото напрежение се задълбочава.

Търговията през целия ден беше разнопосочна, като основните индекси ту излизаха на зелено, ту отново потъваха. В крайна сметкаDow Jonesуспя да финишира с намаление на стойността си от 0,29% до ниво от 17 801,2 пункта. ЗаS&P 500понижението е от само 0,02% до ниво от 2 059,82 пункта. По време на сесията индексът падна под нивото от 2 049 пункта, определяно от анализаторите като „ниво на съпротива“, пише Market Watch.

Така двата индекса продължават негативната си серия във вече трета поредна сесия.

Nasdaqпък приключи на зелена територия и затвори сесията при стойност от 4 766,47 пункта, което представлява ръст от 0,54 на сто.

Сред големите губещи днес е Verizon Communication, чиито акции поевтиняха с 4% до цена от 46,92 долара за брой. Комуникационната компания съобщи, че промоциите, които прави, ще намалят доходността на бизнеса й.

Акциите на Lululemon Athletica обаче поскъпнаха с 6,1% до цена от 47,67 долара за брой след като анализаторите от Wells Fargo Securities им поставиха позитивна оценка, пише Bloomberg. Поскъпването на златото пък доведе до ръст на цената на акциите на Newmont Mining Corp. от 5,6 на сто до 20,13 долара за брой.

Данните, че компаниите, произвеждащи соларни панели за покриви – SolarCity и Vivint Solar, увеличават пазарните си дялове, се оказаха недостатъчни, за да бъде преодолян спадът в цената на акциите им.

Търговията също беше повлияна от новините, че китайските регулатори затягат стандартите за кредитирането. Така акциите на SolarCity поевтиняха с малко над 0,2% до цена от 51,60 долара за брой. Книжата на Vivint загубиха 0,65% от стойността си и търговията се извършваше при цена от малко над 9 долара за брой.

Цената на петроласе отлепи от петгодишното дъно, достигнато в предишните дни. Увеличението обаче е все още минимално и анализаторите са притеснени, че пропадането на цените няма да спре скоро.

Търговията на петролните пазари днес беше разнопосочна, под влияние основно на опасенията за китайската икономика и Гърция. Намаляващата стойност на щатския долар обаче окуражи инвеститорите.

Лекият суров петрол с доставка през януари поскъпна с почти 1,2% до 63,78 долара за барел. Американският сорт се търгува на зелена територия за първипътот три поредни сесии на NYSE.

С 0,9% поскъпва и европейският Brent и така сложи край на пет поредни сесии с понижения. Цената му на пода на базираната в Лондон ICE достига 66,76 долара за барел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *