Ще промени ли ЕЦБ курса на паричната си политика?

Инвеститорските погледи през новата седмица ще бъдат концентрирани към резултата от срещата на Европейската централна банка (ЕЦБ) в четвъртък. Европейските банкери ще обсъдят бъдещето на паричната политика на съюза. Интерес ще предизвика и правителственият доклад за създадените нови работни позиции извън селскостопанския сектор в САЩ през октомври.

В понеделник пазарите в Япония ще останат затворени заради национален празник. В Австралия се очакват данните за цените на жилищата и продажбите на дребно – правителствената мярка за потребителските разходи, която съставлява по-голямата част от общата икономическа активност.

Испания и Италия ще публикуват данните за производствената активност. Обединеното кралство пък ще представи доклада за дейността строителния сектор.

В САЩ пък се очакват данните за фабричните поръчки – водещ индикатор на производството.

Във вторник Нова Зеландия ще публикува доклада за промяната в броя на заетите лица и равнището на безработица.

Британските власти ще представят данните за продажбите на дребно.

Австралийската централна банка ще обяви решението си за основния лихвен процент. Съобщението ще бъде съпътствано от доклад за икономическите условия в страната, влияещи на решението за паричната политика.

Испания ще публикува данните за промяната в броя на безработните лица.

В Обединеното кралство се очакват данните за дейността сектора на услугите, докато Канада ще публикува доклад за търговския си баланс – разликата между стойността на вноса и износа.

В сряда Централната банка на Япония ще публикува протоколите от последното си заседание с фокус парична политика. Австралия пък ще представи доклада за търговския си баланс през октомври.

В еврозоната се очакват данните за продажбите на дребно, докато в Испания и Италия ще бъдат оповестени данните за дейността в сектора на услугите.

По-късно през деня Канада ще публикува данните за разрешителните за строеж.

В четвъртък Австралия ще публикува данните за промяната в броя на заетите лица, както и за нивото на безработицата.

Германия ще представи доклада за индустриалното производство. По-късно през деня ЕЦБ ще обяви решението си за основната лихва. Новината ще бъде последвана от пресконференция на президента на банката Марио Драги.

Същевременно Английската централна банка също ще обяви основния си лихвен процент.

Властите в Съединените щати ще представят предварителната си оценка за растежа на икономиката през третото тримесечие. Междувременно Министерството на труда ще публикува своя седмичен отчет за първоначалните молби за безработица.

В петък Германия ще публикува данните за търговския си баланс, а Франция ще представи доклада за индустриалното производство.

Швейцарските власти ще представят данните за продажбите на дребно, докато тези на Острова ще оповестят данните за търговския баланс.

В Канада се очакват данните за промяната в броя на заетите лица и за безработицата.

Мичиганският университет ще представи своя индекс на потребителското доверие. Властите в САЩ ще представят и правителствените данни за новите работни места извън селскостопанския сектор, както и доклада за нивото на безработицата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *