Ще строят нови детски градини в София

Нови детски градини ще има в София. Това съобщи зам.-кметът Тодор Чобанов пред БНТ. Освен това в момента се правят ремонти на действащите забавачки, а също така и на училищата.

Най-голямата нова детска градина ще е в „Младост“ и в нея ще има 10 групи. Тече реконструиране на сграда за осем групи за детска градина номер 187 в район „Красна поляна“. Забавачка се строи в Драгалевци. Тя ще приеме 4 групи. Тече преустройство на старото училище в Бояна, където ще се отвори и градина с две групи.

По думите на Тодор Чобанов много важна, очаквана новина е започналото разширяване на Първа английска езикова гимназия, с което ще се увеличи капацитетът на училището, което отдавна се чакаше.

В столицата текат и множество ремонти. Почти във всички столични училища и детски градини има въведени някакви мерки за енергийна ефективности, а в 85 от тях има пълна енергийна ефективност с всички възможни мерки. В момента тече дейност в тази посока и конструктивни укрепвания на над 40 обекта.

Чобанов заяви още, че от есента предстои двата най-големи културно информационни центъра в София да заработят в събота и неделя. В момента се предприемат сериозни мерки за разширяване на информационната система в града, за да могат нашите и чужди гости да имат всички удобства, информира в.Стандарт .

Тази година се очаква рекорд в ръста на туризма в София – около 20%. Това е в резултат на различни фактори, най-вече и с предстоящото председателство на България на Европейския съвет.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *