Янев:Тагарински смята, че е на Еверест до Борисов

У РЗС остава твърдо убеждението, че Бойко Борисов, дали съзнателно или несъзнателно, е допуснал грешка със случая „Тагарински”.
Това каза пред bTV председателят на ПГ на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев, предаде БГНЕС.
РЗС ще го има, дори и на кон, обяви депутатът. „Не е нормално в една демократична държава, рано сутринта в петък, министърът на вътрешните работиЦветанов да говори, че депутат на независима политическа партия ще бъде махнат и до края на деня това нещо да се случи“, заяви Янев.
„Кой осъществи срещата между Бойко Борисов иМарио Тагаринскив „Дианабад”, попита лидерът на РЗС. Той отказа да каже кой е бил посредникът в срещата, за която се твърди, че се е състояла между премиера с Тагарински.
Самият Борисов заяви пред журналисти, че депутатът го е потърсил по телефона.
Вторият много интересен въпрос, по думите на Янев, е кой осигурява охраната на Марио Тагарински и кой плаща за нея. Депутатът съобщи още, че РЗС е информирана за поисканата охрана на Тагарински от министър-председателя. „От какво е застрашен – от това, че е придобил прекалено голямо самочувствие като седи до Бойко Борисов и си мисли, че едва ли не се е качил на Еверест. Марио Тагарински не знае ли, че там въздухът е разреден и много бързо се пада”, допълни Янев.
Конкуренцията между РЗС и ГЕРБ той определи като конкуренцията между двете национални телевизии в родния ефир. И въпреки че са убедени, че Борисов стои зад оттеглянето на Тагарински, Янев потвърди, че РЗС ще изпълни шестмесечното си обещание към ГЕРБ и ще подкрепя техните идеи за стабилизиране на държавата.
„Никой под никаква форма не ми е въздействал. Това е дълбоко премислено действие не от вчера“, заяви междувременно Марио Тагарински по БНТ. Той отрече да е имал контакти с ГЕРБ. Тагарински каза, че няма задължения към партията и има ангажимент да подкрепя дясното управление.
Тагарински заяви, че няма намерение да напуска Народното събрание и ако би го направил, тови би било един ден само по негово решение. Той обаче уточни, че ако се гласува парламентарната група на РЗСда бъде от 8 или 9 души, той би подкрепил такова решение на парламента.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *