Янев: Борисов е изнервен нездравословно

„Не е здравословна тази изнервеност на премиера спрямо РЗС, защото Бойко Борисов никога не е гласувал за нас, а ние сме гласували за него да бъде министър-председател на Република България.
Бих искал да помоля г-н Борисов да спре да говори за тези 2.9% на РЗС в София, защото ще започна да се съмнявам, че ГЕРБ тенденциозно премълчава грандиозните изборни фалшификации в столицата.“ Това заяви Яне Янев, лидер на РЗС, по БНР, цитиран от „Фокус“. Той припомни, че частичните избори са обжалвани във Върховния административен съд и е подаден сигнал във Върховна касационна прокуратура. Чакаме компетентните институции да се произнесат, допълни Янев.
„Ние с нищо не сме обидили г-н Борисов като сме казали, че във всички партии, участвали в правителства през тези 20 години, са имали проблеми с вътрешни лобита”, коментира още Яне Янев.
„Ние не приемаме назидателния тон на Бойко Борисов, което беше характерно за времето на Тодор Живков“, категоричен бе лидерът на РЗС, цитиран и от БГНЕС.
Във връзка с лобитата в ГЕРБ лидерът на РЗС обясни, че по принцип е редно всеки още в началото на мандата да се предпази.
Тази седмица предполагам, че Върховната касационна прокуратура ще вземе мерки по изнесеното от така нареченото тефтерче на Красьо, съобщи още Яне Янев.
„Имахме съвместна среща с комисията по етика на Висшия съдебен съвет. Ние изискахме информация да ни бъдат предоставени данни от електронното тефтерче на Красимир Георгиев и за народни представители от предишното Народно събрание, както и членове на правителство. В неговото тефтерче има най-малко 10 висши представители на НДСВ, включително зам.-председател на Народното събрание и министри.“
На въпрос дали сред лидерите на НДСВ има хора, свързани с Красимир Георгиев от Плевен, бившият депутат от НДСВ Огнян Герджиков вчера каза пред журналисти, че през 2005 г. Милен Велчев е имал някакви отношения с него. Днес пък Герджиков обвини в Кърджали Яне Янев в безотговорно говорене по повод скандала с Красьо Черния. „Това, което Яне Янев казва за връзките на Красьо Черния с НДСВ, той ли е висшата инстанция, той ли е носителят на истината в България?!? Какво значи „Яне Янев каза”, като че ли Господ е казал!”, заяви Герджиков в отговор на въпрос за връзките на „жълти” депутати и министри със скандалния бизнесмен.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *