Япония ще пусне „нов интернет“ до 2020 г.

На официална пресконференция японският министър на комуникациите Йошихиде Суга обяви, че правителството е започнало усилено разработката на нова система със значително подобрена структура, която ще трябва да замени интернет до 15 години.

Суга разкри плановете на Япония да създаде световна мрежова архитектура, която да реши редица от фундаменталните проблеми, които в момента засягат интернет средата. Част от тези проблеми са по-бърза връзка без загуба на пакети с информация и мерки за сигурност, които да спрат бързото разпространение на вируси. Един от основните аргументи на Суга е, че такава нова среда рано или късно ще бъде необходима, за да може да поеме нарастващите нужди от по-голяма скорост и сигурност на потребителите.

Организацията, която официално ще се занимава с това, ще бъде готова до есента на тази година и една от основните й цели ще бъде засилването на технологичното присъствие в бизнес средите, частите на властта и училищата.

Суга не пожела да каже дали в скоро време ще започнат реални тестове на новата интернет среда, но обяви, че плановете за комерсиално използване са чак за 2020 г. Единствената алтернативна на интернет мрежа в момента е интернет2, която е напълно отделна и се използва само от академичните среди за изключително бързи трансфери на информация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *