Японци и корейци ще наддават за Булгартабак?

Така от стратегическо значение за компанията ще бъдат пазарите в Русия, където в момента компанията държи 37% пазарен дял, Шанхай и Източна Европа. Ще се наблегне на най-познатите марки цигари, които Japan Tobacco Inc. продава. Това са Winston и Mild Seven.
По данни от последния отчет, японският тютюнев концерн прави $ 1.6 млрд. нетна печалба за миналата година, в което е калкулиран спада от 12% на продажбите на вътрешния пазар в Япония.
По информация в българското медийно пространство, японците имат интерес към приватизацията на българският тютюнев холдинг Булгартабак. Според Николай Михайлов, мениджър „Корпоративни въпроси“, компанията чака с нетърпение старта на процедурата по приватизация, за да наддава.
Корейската КТ&G беше заявила желание за участие в приватизацията на Булгартабак още по времето на управлението на правителството на Симеон Сакскобургготски. През 2004 г. корейците проявяваха интерес както към фабриките за производство на цигари, така и към предприятията за тютюнопреработка.
КТ&G e най-голямата цигарена и тютюнева компания в Корея, която държи около 80% от местния пазар. От около десетина години тя купува от Булгартабак български тютюни за влагане в тяхното производство на цигари.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *