Microsoft ще придобие дял в размер на 4% от Лондонската фондова борса

Американската технологична група Microsoft ще вземе 4-прoцентен дял от Лондонската фондова борса (London Stock Exchange, LSEG) като част от 10-годишно стратегическо партньорство за подобряване на данните и анализите на борсата, съобщава „Файненшъл таймс“.

Като част от сделката Microsoft ще предостави на London Stock Exchange данни и анализи и облачни инфраструктурни продукти, използвайки своите платформи Azure, AI и Microsoft Teams.

„С облака на Microsoft и неговите възможности за изкуствен интелект сделката ще отбележи значителен напредък в стратегията на LSEG за изграждане на ефективна и мащабируема платформа за нейни бизнес с данни и анализи, за да предоставя услуги от следващо поколение  чрез подобрен работен процес и по-голяма гъвкавост“, се казва в официално изявление на технологичният гигант.

От своя страна Лондонската фондова борса каза, че технологичните ходове се „очакват да увеличат значително растежа на приходите на LSEG с течение на времето, след като новите продукти станат достъпни за употреба“.

Microsoft ще закупи 4% от акциите на LSEG, които се притежават от консорциума Blackstone/Thomson Reuters.

Скот Гътри, изпълнителен вицепрезидент на поделението за облачни услуги и изкуствен интелект на Microsoft, ще бъде назначен за неизпълнителен директор на LSE.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *