3400 компании участват в IT изложението в Хановер CeBIT

Около 3400 компании от цял свят представят най-новите си разработки в тазгодишното издание на най-голямото компютърно изложение в света – CeBIT в Хановер. Традиционно има и фирми от България. На официалната церемония по откриването на 9 март са поканени германският канцлер Ангела Меркел и британският премиер Дейвид Камерън. Тази година Великобритания е страната официален партньор на CeBIT. Изложението продължава до 14 март, уточнява ЕПА. Акцентът на събитието тази година е защитата на дигиталните данни.

В разгара на скандала с шпионирането на интернет данни на обикновени граждани и политици водещите технологични фирми в света ще демонстрират последните си разработки на тема изпращане, съхраняване и осигуряване на големи пакети данни. Изложението е кръстено тази година „Датабилити“.
„Разбира се, нямаше как акцентът да не падне върху сигурността на интернет данните, след всичко, което разбрахме от Едуард Сноудън“, коментира преди откриването говорителят на панаира Хартвиг фон Зас.

Очаква се официалните гости на откриването на Цебит 2014 в Хановер Ангела Меркел и Дейвид Камерън на 9 март вечерта да говорят за аферата със следенето на интернет на европейските граждани от страна на американското разузнаване. Вероятно ще се обсъди и кризата в Украйна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *