5000 лв. глоба за горене на боклуци в печката

Глоба до 5 хил. лв. е предвидена за тези, които изгарят боклуци нерегламентирано в печките си.За едноличните търговци или юридическите лица, които изгарят или третират незаконно неопасни отпадъци, например стари гуми или употребявани дрехи, глобата е от 1400 до 4000 лв. Фиш за 10 до 50 лв. се връчва при маловажни случаи.5000 лв. глоба за горене на боклуци в печката.

Свързано изображение

Най-висока е глобата за еднолични търговци или юридически лица, които изхвърлят опасни боклуци на забранени места или ги изгарят незаконно. При тях се налага имуществена санкция от 10 до 50 хил. лв. За опасни отпадъци се считат отработените масла и отпадъците като стъкло, пластмаса и дървесина, съдържащи или замърсени с опасни вещества, както се класифицират боядисаните дограми, информира в.24часа.

Това припомнят от Министерството на околната среда и водите, тъй като започват проверки дали се горят отпадъци незаконно преди началото на отоплителния сезон. Те ще се извършват от Регионалните инспекции по околната среда и водите, които ще следят дали предаването на отпадъци с цел изгаряне се извършва само след писмен договор с лица, притежаващи документ за тази дейност по Закона за управление на отпадъци.

Особено внимание ще се обръща на изгаряне на излезли от употреба гуми, отработени масла, отпадъци от текстил, дървени дограми и други лесно запалими материали, тъй като те отделят отровни вредни емисии в атмосферата.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *