7696 лв. на месец средна заплата в ”Южен поток България”

Средно по 7696 лева на месец са получавали 36-те служители в компанията „Южен поток България“ през 2014 г., сочи отчетът на дружеството.

Според отчета на компанията до момента няма официален документ, който да спира проекта и изграждането му продължава по план, съобщава в. „Труд“. Така през 2014 г.„Южен поток България“ е похарчила близо 40 млн. лева за покупка на земи, дълготрайни активи и разрешителни за преминаване. Отчетена е 15,25 млн. лв. загуба към края на годината.

През 2013 г. средните заплати са били 10 873 лева на месец. Миналата година енергийният министър Теменужка Петкова разпореди те да бъдат намалени до средните в енергетиката – 1564 лева в първото тримесечие на 2015 г.

В резултат БЕХ е повдигнал въпроса на общото събрание на акционерите в средата на т.г., става ясно от неговия протокол. От „Газпром“ са казали „да“, но тогаваот БЕХ се оправдали, че не са готови да внесат предложениетои то не е гласувано. Не е гласувано и предложението членовете на съвета на директорите да не получават възнаграждение.

Фирмата беше създадена, за да строи на наша територия газопровода „Южен поток“, проектът, който Русия прекрати. Акционери с равни дялове в компанията са руската „Газпром“ и държавният Български енергиен холдинг (БЕХ), капиталът й е 398 млн. лева.

Проектът „Южен поток“ бе спрян едностранно от руската страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *