Къде работят най-много по света?

Онлайн изданието Expert Market прави класация на това къде хората работят най-много. Изследването е направено на база годишните данни за това колко се работи във водещите градове по света на швейцарската финансова група UBS.

Резултатът е разделен на 52, за да се постигне по-ясна представа колко часа е работната седмица. Интересен е фактът, че всички градове, които попадат в топ десет на класацията, се отличават с над 40-часова работна седмица, или повече от 8 часа на ден. За равнение, работещите в Лондон ходят на работа средно по 33.5 часа на седмица, а в Ню Йорк – 35.5 часа.
10. Богота, Колумбия – 40.3 часа Живеещите в колумбийската столица работят най-много, в сравнение с останалите водещи южноамерикански градове. На работещите там им се падат по 2 096 часа работа на година, както и едва 15 дни почивка.
9. Джакарта, Индонезия – 40.4 часа Това е дом на 30 милиона души, или над четири пъти повече от населението на България. Този огромен брой хора работи средно с около 10% над това, което се работи по света. В допълнение ползват 12 дни отпуск на година.
8. Тайпей, Тайван – 41.2 часа Жителите на островната държава работят под 41.2 часа на седмица, или общо 2 140 часа на година. Това е с 11.4% повече от средното в световен мащаб.
7. Найроби, Кения – 42 часа Това е един от най-важните в икономическо отношение градове в Африка. Налице е силна работна култура, както и 2 184 работни часа всяка година. Това е с 13.2% над средното в световен мащаб.
6. Дубай, ОАЕ – 42.04 часа Известен по-скоро като място, където живеят арабски шейхове и дестинация за почивка на богатите, едва ли повечето хора си представят, че градът попада на шесто място в подобна класация. И макар да работят доста часове, жителите на града ползват и значителна почивка от 30 дни в годината.
5. Банкок, Тайланд – 42.1 часа Жителите на града на практика са на четвърто място в Азия по най-много отработени часове. А в Азия, както всички знаем, работят много. Там също така ползват много по-малко почивни дни в годината – едва 9.
4. Ню Делхи, Индия – 42.6 часа Един от двата индийски града, които попадат в класацията. Столицата на втората най-населена държава в света се отличава с дълги работни часове. По-точно с 14.56% по-дълги, в сравнение със средното в световен план.
3. Мексико Сити, Мексико – 43.5 часа Най-много работещи в западния свят са жителите на мексиканската столица. Хората ползват средно 17.3 дни в годината и работят с 16.3% повече от средния жител на света.
2. Мумбай, Индия – 43.8 часа Мумбай е вторият индийски град, попадащ в класацията. Изключително гъсто населен, жителите на финансовата столица на Индия работят по 2 276.6 часа в годината.
1. Хонконг – 50 часа Нямаше как жителите на Хонконг да не попаднат в класацията. Дом на централите на някои от най-големите световни корпорации, в азиатската финансова столица се работи много… По-точно с 27.4% повече от това, което се работи по света.
profit.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *