„Инвестирането в криптовалути се приравнява с инвестирането в психични заболявания“ – Били Маркъс

В няколко туита Маркъс определи инвестирането в дигитални активи като „буквално просто инвестиране в психично заболяване“. Той също направи критика към незаменимите токени (NFT), въпреки че те са популярни на пазара.

Скептицизмът на Маркъс към криптовалутите не е нещо ново, като преди това той заяви, че е прекратил инвестирането си в тях преди девет години, тъй като ги счита за форма на хазарт.

Освен това, Маркъс даде критика към няколко проекта за дигитални валути, включително тези, фокусирани върху Binance Smart Chain (BSC), като ги нарече „боклук“.

Изглежда, че Джаксън Палмър, един от съоснователите на DOGE заедно с Маркъс, също има опасения относно бъдещето на крипто индустрията. Палмър смята, че спадът на пазара през 2022 г. може да е сигнал за края на пътя на криптовалутите.

Предупрежденията на Маркъс за потенциалните рискове, свързани с инвестирането в настоящия мечи климат, се засилват. Макар че пазарните спадове обикновено се разглеждат като възможност за инвестиране, мненията на Маркъс и Палмър показват, че рисковете в днешно време може да надхвърлят потенциалните ползи от инвестирането в криптовалути.

Неотдавнашните загуби, понесени от инвеститорите след бичия период от 2021 г., допълнително засилиха тези опасения.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *