• slot pulsa/
  • БРИКС: Каква е главната цел на предстоящата среща? – Финансови новини

    БРИКС: Каква е главната цел на предстоящата среща?

    Петнадесетата среща на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург в изложбения център от 22 до 24 август. Анил Сооклал, южноафриканският шерп на БРИКС, подчерта, че това е първата среща на върха от типа “лице в лице” за последните четири години и поставя значителна отговорност на Южна Африка като страна домакин. Планирани са около 200 събития, което е довело до напрегнат график. Първата среща на шерпите ще се проведе в края на юни, наред със срещи на експертни групи, дискусии с висши служители и министерски сесии. Организаторите на срещата са уверени, че тя ще допринесе за засилване на икономическото сътрудничество между държавите от БРИКС, особено с приноса на бързоразвиващи се икономики като Индия и Китай.

    Блокът по-рано прие втората версия на Стратегията за икономическо партньорство на БРИКС, в която са указани области, който ще бъдат взети под внимание до 2025 г. Това включва търговията, инвестициите и финансите, дигиталната икономика, и устойчивото развитие. Актуализираната стратегия ще отговори на предизвикателствата, породени от пандемията и ще улесни отговорите на новите икономически обстоятелства.

    Организаторите на срещата очакват, че тя ще наблегне не само на икономическото сътрудничество, но и на области като зелената енергия, изграждането на капацитет, развитието на умения и подобряването на производителността. В допълнение се очакват дискусии между участващите държави относно създаването на нова валута, за да се намали зависимостта от щатския долар и да се подкрепят местните икономики.

    Източник: Cryptodnes.bg

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *