Wall Street приветства тримесечните отчети

Американските акции се повишиха във вторник, като Wall Street осмисляше тримесечните отчети и данните за инфлацията и жилищния пазар, предава CNBC.

Съотношението печеливши/губещи акции на Нюйоркската борса бе приблизително 2/1. Индексът на 30-те водещи американски компании Dow Jones се покачи с 0,4% до 17 114 пункта, индексът на големите фирми S&P 500 се повиши с 0,5% до 1 984 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq нарасна с 0,7% до 4 456 пункта.

„Най-накрая започваме да виждаме ръст на приходите и това е ключовият момент от началото на отчетния сезон“, коментира Арт Хоугън, главен пазарен стратег в Wunderlich Securities.

Икономическите новини от деня показаха, чепотребителските цени в САЩпрез юни са се повишили с 0,3% на месечна и с 2,1% на годишна база. Същинската инфлация, която изключва разходите за храни и енергия, е била 0,1% на месечна и 1,9% на годишан база.

Други данни показаха, че продажбите на стари жилища са се повишили с 2,6% през юни, което е над очакванията, според доклад на National Association of Realtors.

Доларът поскъпна спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ, а доходността по 10-годишните американски ДЦК остана на нивото от 2,47%.

Августовските фючърси върху върху златото се понижиха с 0,6% до 1 306 долара за трой унция, а тези върху американския петрол спаднаха с 0,2% до 104,42 долара за барел.

Акциите наHerbalifeскочиха с 25%, след като фонд мениджърът Бил Акмън не успя да убеди инвеститорите, че компанията за хранителни добавки прикрива загуби. Акмън отдавна залага срещу акциите на компанията, която се опитва да затвори.

Книжата наFacebookсе понижиха с0,2%.Онлайн мрежата ще предлагаскоро възможността за запаметяване на интернет линкове и препратки към филми, видеоклипове, песни, или места, за по-късна употреба под името Save.

Капитализацията наYahooнарасна с 1%. Интернет ветеранът купува базираната в Сан Франциско компанияFlurry, която е специализирана в оценката на данни от приложения за маркетингови цели.

Акциите наAppleприбавиха0,8%.Aмериканският технологичен концерне поръчал производството на между 70 и 80 млн. броя от следващия модел на своя iPhone. При това става дума за по-голям iPhone с диагонал на екрана от 4,7 и 5,5 инча (почти 12 и 14 см).

Книжата на онлайн видео услугатаNetflixспаднаха с 4,6%, въпрекисилното второ тримесечие.Нетната й печалба нарасна над два пъти до 71 млн. долара, а продажбите скочиха с 25% до 1,34 млрд. долара.

Акциите на американският мобилен операторVerizonсе покачиха с 0,6% следдвуцифрен ръст на оперативната печалбаза шесто поредно тримесечие.

Книжата на световният гигант на пазара на безалкохолни напитки –Coca-Cola, отстъпиха с 0,1%. Компанията обяви спад на печалбата и приходите си презвторото тримесечиена годината въпреки увеличения обем реализирана продукция.

Акциите на веригата ресторанти за бързо храненеMcDonald'sсе понижиха с 1,3% следнезадоволителен междинен финансов отчет.Продажбите в новите ресторанти не отчитат ръст, докато тези в обектите, работещи от повече от една година в САЩ, се свиват с 1,5%, надхвърляйки прогнозите за спад от 0,3 на сто.

Технологичните гигантиAppleиMicrosoftще публикуват междинните си финансови отчети след края на търговската сесия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *