Aкциите на Tesla достигнаха исторически върхове

Акциите на Tesla Inc. се повишиха до нов исторически рекорд , при затварянето си на щатския фондов пазар. Това се приема от експертите като кулминацията на ралито в края на годината, което започна през октомври, когато производителят на електрически автомобили изненада приятно инвеститорите с печалба за третото тримесечие.Aкциите на Tesla достигнаха исторически върхове.

Резултат с изображение за ТЕСЛА

Книжата на Tesla поскъпнаха с 3.7% и затвориха при 393.15 долара, надминавайки предишен рекорд от 385 долара, постигнат през септември на 2017 г., информира infostock.bg.

От началото на годината, акциите на компанията са поскъпанли с 18% на фона на ръста съответно от 27 и 21% за индексите S&P 500 и Dow Jones Industrial Average.Aкциите на Tesla достигнаха исторически върхове.

Пазарната оценка на Tesla в момента е повече от 70 милиарда долара, което я нарежда пред оценките на General Motors в размер на 53 милиарда долара и Ford Motor с капитализация от 38 милиарда долара.

Някои инвеститори виждат потенциалът на маржовете в Китай да бъдат над средните за компанията около 25%, заяви Бил Селески, анализатор от Argus Research. Положителен доклад тази седмица от Credit Suisse, известни с мечите си нагласи към Tesla също са допринесли за рекордното поскъпване на компанията.

По-рано тази седмица анализаторите в Oppenheimer заявиха, че производствената рампа в Китай вероятно ще бъде „гладка“. И след посещение на „гигафабриката“ на Tesla в Невада, Дан Леви от Credit Suisse заяви, че батериите на Tesla предлагат явно предимство пред другите автопроизводители.

Компанията през октомври отчете изненадваща печалба и коригира очакванията за третото тримесечие.

Tesla също получи добри отзиви, след представянето на своя нетрадиционен „Cybertruck“, а главният изпълнителен директор Илон Мъск заяви, че пикапът вече е получил около 250 000 предварителни поръчки, всяка от които включва депозит от по 100 долара.

Очаква се Tesla да отчете доставките за четвъртото тримесечие в началото на януари, а резултатите от четвъртото тримесечие вероятно през февруари. Анкетирани от FactSet анализатори очакват компанията да отчете коригирана печалба от 1.30 долара на акция от продажби в размер на 6.7 милиарда долара. Това би се сравнило с коригирана печалба от 1.93 долара на акция и продажби в размер на 7.2 милиарда долара през периода преди година.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *