Акции, които имат най-големи движения през последната седмица

Вижте компаниите, които  са водещи в борсовата търговия.

Netflix – Акциите на стрийминг гиганта спаднаха с повече от 6%, след като компанията съобщи за голяма липса на абонати, тъй като нарастването на търсенето от пандемията започна да отслабва. Netflix добави 3,98 милиона платени нетни абонати в световен мащаб, срещу 6,2 милиона очаквани, според FactSet. Компанията също така заяви, че очаква само да добави около 1 милион абонати през текущото тримесечие, много под прогнозите.

Norwegian Cruise Line – Операторът на круизна линия отбеляза, че акциите му се покачват с около 10,3%, след като Goldman Sachs забеляза акциите. Фирмата на Уолстрийт заяви, че нейният бизнес микс и баланс поставят компанията в силна позиция спрямо други големи круизни играчи.

Intuitive Surgical – Запасът от медицински изделия нарасна с повече от 8% след доклад за първото тримесечие, по-силен от очакваното. Intuitive Surgical отчита печалба от 3,52 долара на акция при 1,29 млрд. Долара приходи. Анкетираните от Refinitiv анализатори са показали 2,63 долара за акция и 1,1 млрд. долара приходи. Процедурите, използващи фирмените хирургични системи da Vinci, са се увеличили с 16% в сравнение с годината.

CSX – Товарната железопътна компания CSX поскъпна с близо 5% въпреки леко липсващите очаквания на анализаторите за приходи. CSX печели 93 цента на акция, в сравнение с 95 цента на акция, прогнозирани на Wall Street, според Refinitiv. Приходите достигнаха 2,81 млрд. Долара, над прогнозите от 2,78 млрд. долара.

Interactive Brokers – Акциите на електронния брокер изскочиха с около 1%, след като надвишиха горната и долната част на своите тримесечни приходи. Interactive Brokers отчитат печалба на акция от 98 цента при приходи от $ 893 милиона, докато анализаторите очакват печалба на акция от 91 цента при приходи от $ 737 милиона, според Refinitiv. Клиентските сметки са се увеличили със 74% спрямо предходното тримесечие до 1,33 милиона, каза брокерът.

Tenet Healthcare – Акциите на болничната компания скочиха с повече от 3% в сряда, след като резултатите от първото тримесечие победиха очакванията, подсилени от скока на приходите от амбулаторни грижи. Тенет отчете $ 1,30 в коригирана печалба на акция при приходи от 4,78 млрд. Долара. Анализираните от Refinitiv анализатори се очакваха 72 процента на акция и приходи от 4,77 милиарда долара.

United Airlines – Авиокомпанията се възстанови с 1,8%, след като падна с 8,5% във вторник. Първоначалната загуба дойде, след като превозвачът отчете петата си поредна тримесечна загуба и заяви, че бизнес и международни пътувания все още са далеч от възстановяване. Deutsche Bank постави кратки срокове за покупка на акции на авиокомпанията и заяви, че вижда „атрактивен“ риск /печалба.

Mattel – Акциите на компанията за играчки нараснаха с 1,3%, след като Беренберг надгради акциите до рейтинг за покупка въз основа на очаквания ръст на приходите. „След няколко четвърти от прекалената предпазливост и с по-доброто разбиране на начините, по които Mattel може да развива устойчиво своите ключови франчайзи, ние вече сме вярващи“, се казва в бележка към клиентите. Беренберг предвижда акциите да достигнат 25 долара, което е с 22% повишение от цените, във вторник.

Welbilt – Акциите на Welbilt поскъпнаха с близо 40%, след като производителят на професионално оборудване за хранителни услуги се съгласи да бъде закупен от съперника  Middleby в сделка за всички акции с предполагаема стойност от 4,3 милиарда долара.

MetLife – Акциите на застрахователната компания нараснаха с 2%, след като UBS инициира покритие на компанията с рейтинг за покупка. Фирмата заяви, че „стратегията за продажба и внедряване“ на MetLife „позволява непрекъснато намаляване на нестабилността на печалбите и сложността на предприятието“. Цените на акциите на компанията са  72 долара за акции, което е приблизително 18% над повече от цените във вторник.

Източник: CNBC

Превод: Хачик Язъджиян

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *