Forex-търговия – анализ 04/02/2008

EUR-USD

През януари европейската валута нарастна, но и през този месец продължи да остава в рамките на диапазона 1.43-1.49. През изминалата седмица двойката продължи ръст,но укрепване над 1.4900-1.4950 така и не й се удаде. На седмичния таймфрейм въсходящия натиск се запазва, но съществува риск от завършване на тенденцията и обръщане на двойката. На дневния таймфрейм двойката образува триъгълник, опита й да се закрепи над ключовата зона на съпротива не й се удаде и двойката сформира дивергенция, която сигнализира за по-нататаъшно снижение на европейската валута. Укрепване над 1.4900 и преодоляване на 1.4950 може да предизвика по-нататъшен ръст на еврото. Връщането под 1.4750 ще ситнализира в полза на снижение на двойката в района на 1.4400.

GBP-USD

В януари английската незначително, двойката сформира „чук“ на месечния таймфрейм, но все още двойката остава под 2.00. Низходящия натиск по двойката ще се запази докато паунда остава под зоната на съпротива 1.9950-2.0000. През изминалата седмица паунда рязко се снижи, понижението се възобнови след въсходяща корекция. На дневната графика двойката разшири низходящия канал, коректирайки към ключовата зона на съпротива. Двойката образува серия от „дожи“, след което възобнови понижението,в краткосрочен план натиска върху паунда може да се запази. Връщане под 1.9950 може да предизвика по-нататъшно понижение на двойката.

USD-JPY

През януари двойката се понижи и достигна минимално от 2005 г. равнище. През изминалата седмица двойката консолидира, технически съществуват предпоставкиза това, че двойката да формира основа. Низходящия натиск все още се запзва, макар че стабилизацията на фондовия пазар може да предизвика корекционен ръст. На дневния таймфрейм силния низходящ натиск ще се запази докато двойката остава под зоната на съпротива 107.50. Укрепването над това ниво може да провокира укрепване на двойката в района на 108.50. Преодоляването на подкрепата в района на 105.60 ще сформира сигнали за по-нататъшно понижение.

USD-CHF

През януари двойката рязко се понижи и достигна нов исторически минимум. През изминалата седмица двойката образува нов минимум в района на 1.0730, след което рязко нарастна. На седмичния таймфрейм е образуван „чук”, формирана е конвергенция, която може да стане силен сигнал за обръщаща тенденция. На дневния таймфрейм е формирана конвергенция, която може да даде сигнали за ръст по двойката, но за развитието на въсходящо движение е необходимо ясното укрепване над 1.0940. Предпоставките за обръщане на низходящата тенденция вече са формирани, укрепване над 1.0940 може да стане сигнал за ръст по двойката. За развитието низходяща тенденция е необходимо ясното укрепване под нивото 1,0810.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *