FOREX търговия – анализ 14/07/2008

EUR/USD
През юни европейската валута се покачи, но продължава да остава в рамките на диапазона. През изминалата седмица двойката продължи ръст и достигна максималното от април 2008 г. равнище и закри седмицата над 1.5900. В същото време все още двойката се удържа под историческия максимум в района на 1.6018. На седмичния таймфрейм въсходящата тенденция по двойката остава актуална, макар че се появи риск от формирането на дивергенция. В същото време на дневния таймфрейм присъства риск от възобновяване на въсходящата тенденция. Формирането на дивергенция на дневната и седмичната графики ще стане сигнал за обръщане на въсходящия тренд. Връщане под подкрепата 1.5850 ще даде сигнали за понижение на двойката. Ръст над 1.6020 може да предизвика укрепване на еврото.

GBP/USD
През юни паунда отново не успя да развие низходящо движение и нарастна до двумесечен максимум. Шести месец подред английската валута закрива практически без изменение. През изминалата седмица паунда направи корекция в района на 1.9650, след което възобнови ръстта и се върна в района на 1.9900. На дневния таймфрейм двойката формира „двойно дъно”, но засега перспективите за реализацията на целите по този модел са досатъчно малки. Перспективите пред английската валута остават нееднозначни докато паунда остава под 2.0020. Укрепване под 1.9800 ще сигнализира в полза на понижение. Ръст и укрепване над 2.0020 ще даде сигнали в полза на по-нататъшното укрепване на паунда.

USD/JPY
През юни двойката рязко нарастна и тества ключовата зона на съпротива в района на 108.50-108-60, но укрепване над нея не й се удаде. През изминалата седмица двойката не успя да развие ръст и рязко се понижи, тествайки подкрепата 105.60. Присъства риск от възобновяване на низходящата тенденция. На дневния таймфрейм долар/йена направи корекция в района на пробитата по-рано линия на краткосрочния въсходящ тренд, след което снижението се възобнови. Натиска по двойката ще се запази докато остава под 108.10. Ако йената се задържи под 106.70 краткосрочната низходяща тенденция може да се запази. Ръст над това равнище ще сформира сигнали за укрепване на долара. Преодоляване на подкрепата в района на 105.60 ще сигнализира в полза на по-нататъшното понижение по двойката.

USD/CHF
През юни двойката не успя да развие ръст и възобнови понижението. През миналата седмица спада се възобнови и двойката се приближи към подкрепата в района на 1.0110-1.0120. На седмичната графика се появи риск от възобновяване на низходящата тенденция ако двойката се закрепи под 1.0080. На дневния таймфрейм долар/франк остава в рамките на диапазона, с малък низходящ натиск. Опита на двойката да развие ясно насока на движение засега остава безуспешен. Сформиран е „флаг”, но низходящия тренд остава актуален, горната граница на който се намира в района на 1.0550. Укрепване под 1.0080 ще даде сигнали за по-нататъшно понижение. Ръст над 1.0220 ще сигнализира за ръст по двойката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *