Forex-търговия – анализ 25/01/2008

EUR-USD

През декември европейската валута направи корекция, но закри месеца практически без изменение. През изминалата седмица европейската валута достигна максималното от началото на годината равнище, след което разко се понижи, формирайки „поглъщане“. На седмичния таймфрейм въсходящия натиск се запазва, но съществува риск от завършване на тенденцията и обръщане на двойката. На дневния таймфрейм двойката продължава да остава в широк диапазон 1.43-1.49. В четвъртък двойката преодоля съпротивата в района на 1.4680, след което ръстта се ускори. Преодоляване на съпротивата 1.4800 може да предизвика по-нататъшен ръст на еврото. Връщането под 1.4680 може да провокира снижение на двойката.

GBP-USD

В декември английскаата валута рязко се понижи, закривайки месеца и годината под нивото 2.00. Сформирована е серия от дивергенции на седмичния таймфрейм и „вечерна звезда дожи“ на върха, което стана начало на обръщаща тенденция по двойката, риска от снижене се запазва. През изминалата седмица понижението на паунда се преустанови, двойката направи корекция, но към закриването на седмицата падението се възобнови. На дневната графика низходящия натиск се запазва докато двойката остава в рамките на низходящия канал. В четвъртък английската валута рязко възобнови ръст и се приближи към горната граница на низходящия канал на дневния таймфрейм, намираща се в района на 1.9800. Укрепването над това ниво може да предизвика по-нататъшно укрепване на паунда. Връщане под 1.9660 може да предизвика понижение на двойката.

USD-JPY

През декември двойката направи корекция след тестване на 107.20, но месеца закри практически без изменение. През изминалата седмица двойката преодоля силната подкрепа и рязко се понижи, достигайки минимално равнище от май 2005 г. Низходящия натиск на дневния таймфрейм все още остава силен докато двойката е под 107.50 и на фона на негативната динамика на фондовия пазар. В четвъртък двойката се възстанови, но все още остава под съпротивата 107.50. Възстановяване над това равнище може да провокира укрепване на двойката. Преодоляването на подкрепата в района на 106.00 ще сформира сигнали за по-нататъшно понижение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *