NYSE не е впечатлена от печалбата на „Фейсбук“

NYSE – каквато е абревиатурата на  New York Stock Exchange /Нюйоркската фондова борса/ посрещна ако не с безразличие, то с известна апатия новината, че печалбата на „Фейсбук“ се е увеличила с респектиращите 166 процента и възлиза на 2,4 милиарда долара. Оборотът от юли до септември се е покачил с 65 на сто и е достигнал 7 милиарда долара, надхвърляйки очакванията на анализаторите.

В основата на иначе забележителните резултати на компанията е мобилната реклама, която е главен „виновник“ за осигуряване растеж на „Фейсбук“ и в третото тримесечие, и социалната мрежа пак е подобрила финансовите си показатели, предадоха АФП и БТА.
Публикуваните вчера резултати показват и значително разширяване на аудиторията на американската мрежа. Компанията е увеличила броя на потребителите си, които през септември са били 1,79 милиарда, а три месеца по-рано са били 1,71 милиарда.
Рекламите в мобилното приложение на „Фейсбук“ продължават да бъдат основен двигател на компанията, тъй като през последното тримесечие 84 процента от всички приходи от реклама се дължат на мобилното приложение.
Макар и силно респектиращи като цифри, тези резултати бяха приети без особено въодушевление от Нюйоркската фондова борса, където акциите на „Фейсбук“ се повишиха само  само с 0,18 процента до 127,40 долара към 20.40 часа по Гринуич (22.40 българско време) в електронната търговия.
Кольо ЗЛАТАНСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *