Австрия въведе задължителен мораториум върху кредитите

Австрия въвежда задължителен мораториум върху плащанията на заемите на потребители и малки компании, засегнати от пандемията от коронавирус, съобщи  финансовият министър Гернот Блюмел, предаде „Ройтерс“.Австрия въведе задължителен мораториум върху кредитите.

Какво се случи преди минути в президентството във Виена? | Блиц

Той уточни, че мярката засяга около три милиона заема.Австрия въведе задължителен мораториум върху кредитите.

Блюмел представи и програма, предвиждаща държавата да гарантира 90 процента от заемите на компаниите до 120 милиона евро или тримесечен оборот, информира bnr.bg.

Виена – най-добрият за живот град в света - Съвети и мнения - www ...

Тази помощ обаче е с условие да не се дават дивиденти една година, а изплащането на бонуси на членовете на съвета на директорите да бъде „строго ограничено“.

Големите австрийски търговски банки притежават висок кредитен рейтинг. Те са интегрирани в извършването на международни плащания и на международните финансови пазари.   

Австрийските търговски банки разполагат с кореспондентни банки в целия свят и са особено ангажирани в Централна и Източна Европа. Австрийската контролна банка (Oesterreichische Kontrollbank AG, OeKB) като австрийска Ескпортна кредитна агенция (Exportkreditagentur, ECA) предоставя гаранции за австрийските доставчици, инвеститори и финансиращи банки.

Големите австрийски търговски банки имат водеща роля в Централна и Източна Европа. Затова те могат да предлагат оптимално специализирани услуги за и в тези страни.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *