Алексей Петров: Можех да бъда гражданин в най-голям комфорт, когато Борисов взе властта

Искам да ви уверя, че ние лични проблеми с г-н Борисов нямаме. Това каза за бТВ Алексей Петров. В личен план аз можех, когато г-н Борисов взе властта, да бъда един от българските граждани в най-голям комфорт. Разбира се, ние сме имали винаги принципни различия и тези принципни различия произтичат от различията ни като хора и като профили, обясни Петров. По думите му с Душана Здравкова са се обедини в основата на принципите, които са залегнали в Хартата за гражданско управление, която са създали и са написали. Петров обясни, че явяването му на предстоящите президентски избори не е самоцел.
Най-малко е странно, че когато наистина трябваше да бъда сериозен, професионален конкурент на Бойко Борисов ми се случи опита за елиминиране, като беше организирано покушение срещу мен. Няколко години по-късно, когато се обявих за политически опонент на Борисов, когато той вече е министър-председател, се оказах в арест. Тези странни обстоятелства навеждат на някаква мисъл не само мен, а и много хора и експерти. Разбира се, разполагам с някаква първоначална информация, данни, но засега не смятам да ги коментирам пред обществеността. Когато преценя, мога да сезирам компетентните органи и след това да ги направя достояние на цялата общественост, заяви още Петров.
От своя страна Душана Здравкова каза, че кампанията за президент и вицепрезидент не е парад. Те заедно с Алексей Петров са за нови правила и най-вече за нова Конституция, добави още Здравкова.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *