Анонимните твърдят, че ИД планира „мащабен ден на терор“ днес

Хакерската група „Анонимните“, която обяви кибер война на джихадистите, съобщи, че Ислаямска държава планира осем атаки за 22 ноември – днес, пише Daily Express.С хаш тагове # 22Daesh и #OpParis, те публикуваха списък на събития във Франция, САЩ, Индонезия, Италия и Ливан, за които твърдят, че ще бъдат цел на атентати.

Според „Анонимните“ не е напълно сигурно, че изброените събития са в опасност, но предупреждават хората да бъдат внимателни.

В съобщението се казва: „Това е предупреждение за всеки, който ще присъства на някое от събитията, за които предупреждаваме или всеки който ще участва в събитие с много хора, включени църковни служби – но рискът за църкви извън Париж, Франция е по-малък. Ако посетите голямо събитие на 22-ри – отивате на свой собствен риск.“

След изявлението на хакерската група Федералното бюро за разследвания (ФБР) на САЩ заяви, че не може да потвърди информацията за планиран атентат в Атланта, Джорджия, по време на кеч шоу на местния стадион.В писмен отговор на въпрос на местни медии ФБР потвърждава, че знае за предполагаемата заплаха, но няма ясна и достоверна информация за подобно нещо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *