Биткойнът премина границата от 4 хил. долара

Биткойнът премина границата от 4 хил. долара за първи път от началото на януари, съобщава Bloomberg.

Резултат с изображение за биткойни

Това е ключово ниво за много от анализаторите, следящи представянето на виртуалните пари след негативния тренд през миналата година. Цената на биткойна се понижи до 3150 долара през декември след огромния спад с 80% от рекордните 19 511 долара, отчетени година по-рано. Този понеделник беше първият път от 9 януари насам, когато валутата премина нивото от 4 хил. долара.

„Може би ще видим още едно движение на червена територия преди криптовалутата да започне стабилен и силен поход нагоре“, коментира Дейвид Тавил, президент на крипто хедж фонда ProChain Capital.

Според друг анализатор обаче не могат да се правят заключения, докато биткойн не възстанови своята 200-дневна плъзгаща се средна или нивото от 5400 долара, информира investor.bg.

По данни от края на януари стойността на откраднатите криптовалути от борси и инвеститори е нараснала с 400% до около 1,7 млрд. долара през 2018 г. Кражбите от онлайн платформи за търговия на дигитални валути са достигнали 950 млн. долара, което е ръст от почти 260% спрямо задигнатите през 2017 г. криптовалути на стойност 266 млн. долара.

Секторът на криптовалутите като цяло е под напрежение в последните месеци и след като т. нар. „миньори“ започнаха да осъзнават, че средните им разходи за получаване на биткойни са по-големи от тяхната стойност.

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *