Британците страдат от скъпотия, малко отпуск и мъгли

Качеството на живот във Великобритания е едно от най-лошите в Европа, показва проучване. Близо една трета от анкетираните британци дори са заявили, че са готови да емигрират. Една от предпочитаните страни е Франция.
Комбинация от фактори като всекидневните разходи, доходи, здравеопазване, пенсионна възраст, отпуски и климат депресират британците – показва ново проучване, което отрежда на Великобритания едно от последните места по качество на живот сред най-развитите страни в Европа.
Положението е толкова тревожно, че един на всеки трима британци е склонен да емигрира, като Франция е предпочитана дестинация, не самотя е начело в този списък за качеството на живот.
Още по-депресиращо за британците е може би и това, че страната им е изпреварена чувствително и от Полша например. Само Ирландия е с по-лоши показатели от Великобритания.
Цените на петрола, електричеството, алкохола и цигарите са доста над средното ниво на Европа, като при това се прибавя липса на достатъчно слънце и високата пенсионна възраст и малкото годишен отпуск, картината става още по-мрачна. Единствената утеха за британците е, че традиционно те продължават да са хората с най-висок брутен доход в Европа.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *