БСП и ДПС внесоха вот на недоверие срещу кабинета Борисов

Под искането са се подписали 68 депутати от двете парламентарни групи.  Вотът ще се дебатира в следващия четвъртък, а в петък се очаква да бъде гласуван.
Истинската цел е не смяната на даден министър, а промяна на провалената антикризисна политика, коментира лидерът на БСП Сергей Станишев.
„Имаме съвсем пресни поводи, които идват като сигнали от Европейския съюз – в двете ключови сфери и приоритети на правителството. Имаме доклад на Европейската комисия, който е изключително критичен към икономическите и социалните резултати, сочи дефектите на тази политика. Има и решение на европейския съвет на министрите на вътрешните работи, който е провал за политиката на г-н Борисов и неговия кабинет, говоря за приоритета Шенген. България трябваше да бъде в Шенген през март 2011 г. това беше цел, съгласувана с ЕК и обявена като национална цел“, коментира Станишев.
„Внасяме вот на недоверие в момент, в който светът, Европейският съюз излизат от кризата, редица европейски държави минават в режим на сериозен растеж на икономиката. На този фон ситуацията в България продължава да се влошава. Правителството вече не може да се оправдава със световната икономическа криза“, подчерта Лютви Местан от ДПС.
От опозицията допълниха, че ако този вот не успее, ще последва втори – този път за провал на цялостната политика на правителството.
БСП и ДПС поискаха вот на недоверие към правителството с предизборни цели, това заяви заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Валентин Николов в коментар на внесеното от опозицията искане за оставка на кабинета.
Това е вторият вот на недоверие, който внасят Коалиция за България и ДПС. Първият беше за „провала на политиката в сферата на здравеопазването“.
В началото на тази година премиерът  Борисов поиска и получиблагодарение на Атака вот на доверие от парламента за цялостната политика на правителството.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *