В Охайо ще плащат данъци с биткойн

Резултат с изображение за биткойни охайо

Компанията в щата Охайо получиха възможност да си плащат данъците в биткойн

Влошеното състояние на криптовалутите не попречи на властите в американския щат Охайо да разрешат използването им за плащане на данъци. Засега – само за бизнеса, съобщи Еngadget.com.

Криптовалутите поевтиняват напоследък и много инвеститори губят увереност, че те са надежден актив. Но виртуалните пари запазват потенциала си за използване като платежно средство, без да попадат под общите правила за регулиране на валутите, информира technews.bg.

Решението на властите в щата Охайо е светъл лъч за притежателите на биткойн. Опериращите там компании ще могат да използват най-популярната криптовалута за плащане на данъци – събраните биткойни в хазната на щата ще се преобразуват в долари чрез посредничеството на BitPay.

Предполага се, че от подобна възможност ще се възползват магазини, които приемат плащания в биткойн. Очаква се също така примерът на властите в Охайо да бъде последван и от други щатски администрации.

При резки движения на валутите, анализаторите обикновено дават противоречиви прогнози за посоката, в която ще се движи курсът им. Така е и сега, при последните сътресения около биткойн.

Експерти, на които се позовава Блумбърг, предричат сериозно отстъпление на криптовалутата – някои очакват биткойн да поевтинее до 1500 долара в близка перспектива. В крайна сметка биткойн ще се стабилизира на това доста по-ниско ниво.

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *