Граждани на САЩ подават документи за получаването на германски паспорт

Все повече граждани на САЩ подават документи за получаването на германски паспорт, съобщава вестник Die Südwest Presse, като се позовава на информация от Федералната административна служба (BVA).

Съгласно представените данни става въпрос за американци от германски произход, които са напуснали страната и са били лишени от гражданство в годините на националсоциализма (1933-1945 г.), а също и техните потомци.

Според Федералната административна служба през последните години граждани на САЩ са подавали между 60 и 80 заявления на месец. Но от октомври 2016 г. техният брой се е увеличил, информира infostock.bg. Така през октомври миналата година желание за придобиването на германско гражданство са декларирали 92-ма души, а през декември – 144. Тенденцията се запазва и през настоящата година: през януари във ведомството са постъпили 159 молби, през февруари – 124, а през март -236.

По данни на изданието най-голямата група кандидатстващи за германско гражданство са евреите, които се притесняват от политиката на новия американски президент Доналд Тръмп.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *