„Дайнърс клуб България“ получи лиценз като платежна институция

„Дайнърс клуб България“ АД ще извършва дейност като платежна институция с платежните услуги по Закона за платежните услуги и платежните системи (ЗПУПС), съобщи пресцентърът на централната банка.

Резултат с изображение за дайнърс клуб

Дружеството ще има право да изпълнява кредитни преводи, включително нареждания за периодични преводи.

За допълване на лиценза на „Дайнърс клуб България“ гласува управителният съвет на Българската народна банка (БНБ), след като то е предоставило всички изискуеми сведения и документи и са изпълнени условията за допълване на лиценза по ЗПУПС.

От „Дайнърс клуб България“ са изпълнили и изискванията на Наредба № 16 на БНБ за издаване на лицензи и одобрения, за вписване в регистъра и на изискванията към дейността на операторите на платежни системи с окончателност на сетълмента.

С кредитните карти Дайнърс Клуб всички картодържатели получават възможност да:

  • плащат без комисиона в търговските обекти в България и в чужбина, както и да се възползват от договорените с търговците отстъпки
  • пазаруват в Интернет;
  • теглене на пари в брой от всички банкомати с логото на Diners club и PULSE и в банкови салони в над 75 страни по света.
  • ползват безплатна медицинска застраховка до 35 000 USD при пътуване в чужбина за притежателите на кредитни карти Diners club Classic и Дайнърс Клуб – ПИБ, а дамската карта предлага безплатна медицинска застраховка за лечение на рак на гърдата с покритие до 10 000 лв.

За да създадат максимален комфорт и удобство на своите най-известни и преуспяващи клиенти, Дайнърс клуб България и Първа инвестиционна банка предлагат престижната кредитна карта Diners Club Privé, която осигурява:

  • персонално обслужване;
  • личен асистент при пътуване или пазаруване;
  • достъп до VIP ложите на международните летища;
  • специални отстъпки в търговската мрежа;

Издаването на кредитна карта Diners Club Privé е възможно единствено след официална покана от страна на двете компании.

Членството в Дайнърс клуб предлага и допълнителни предимства – собствен авторизационен център и 24 часа гъвкаво индивидуално обслужване от всички франчайзи на Diners по света.

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *