Данъчните проверяват баровец с 12,5 млн. заеми от Пловдив

„Заемът от над 12 милиона не е обявен в годишната данъчна декларация на лицето, затова приходната администрация е започнала проверка“, заяви говорителят на НАП-Пловдив Божана Илиева пред Dnes.bg .
Милионерът е проверяван и преди около година, когато данъчните са засекли високия стандарт на живот, който се води от пловдивчанина. Тогава той се е измъкнал с оправданието, че си е позволил разни „огромни“ покупки с парите от 12-милионния заем.
„Не е ясно дали лицето е погасило задълженията си и каква е причината да не декларира заема пред НАП“, коментираха още от данъчната администрация.
Ако се докаже грешката на милионера, той ще бъде глобен със сумата от 1 милион 250 хиляди лева, която се равнява на 10% от заема.
В района на Пловдив се проверяват общо 83 души заради разминаване в декларираните данни за получени и предоставени заеми.
63 от тях са хора, които при предходни проверки и ревизии са оправдавали своите доходи с пари, взети назаем от роднини и приятели, а същите суми не са описани в годишните им данъчни декларации.
Възможно е заемите да не са декларирани, защото са погасени напълно. Ако обаче проверките установят обратното, според закона те също ще бъдат глобени с 10% от необявената сума.  От Агенцията по приходите припомниха, че укриването на доходи е престъпление.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *