Дигиталната банка Marcus с рекорден брой депозити в Англия

Дигиталната банка на Goldman Sachs засега не приема повече молби за своята лесна за достъп спестовна сметка в Англия.

Goldman Sachs пусна дигиталната си онлайн банка във Великобритания ...

Това се дължи на скока на депозитите по време на COVID-19 в страната.

 

Новите британски клиенти на банката вече няма да могат да кандидатстват за онлайн спестовна сметка в Marcus. Goldman Sachs заяви, че решението е временно и трябва да бъде взето, тъй като обемът на депозитите се доближава до регулаторните ограничения.

Над 500,000 британски потребители са открили сметка в Marcus, като са депозирали над 21 милиарда британски лири (27 милиарда долара). Съгласно британския банков регламент, кредиторите се задължават да ограничават депозитите на дребно до 25 милиарда британски лири. Това означава, че Goldman ще трябва да създаде отделно юридическо лице за банката със собствен борд и да ограничи колко капитал може да разпредели между бизнесите си.

Goldman Sachs:Възстановяването започна | manager.bg

Развитието беше съобщено за първи път от Ройтерс във вторник и бе потвърдено от самата банка пред CNBC, информира cryptodnes.bg.

Ние временно не приемаме нови кандидати за нашата спестовна сметка в Marcus, за да управляваме темповете на растеж на депозитите си”, казва Де Макдейд, управляващ директор на Marcus от Goldman Sachs, в изявление, изпратено до медии.

“Тази стъпка ще ни позволи да продължим да предоставяме голяма полза на нашите съществуващи клиенти. Ние продължаваме да се ангажираме да разширим бизнеса си на дребно в САЩ.”

Goldman подчерта, че решението е само временно и че едногодишната му сметка с фиксирана лихва все още е отворена за заявления от британски клиенти. Американският кредитор се надява да открие отново своята онлайн спестовна сметка през следващите месеци, но заяви, че това ще зависи от пазарните условия.

Как Goldman Sachs се озова във война с привържениците на ...

Банката дебютира продукта си Marcus във Великобритания миналата година, като има за цел да привлече по-млади клиенти със своето цифрово предлагане и добри лихвени проценти. Marcus намали лихвения процент по спестовната си сметка за незабавен достъп до 1,35% в края на миналата година.

От началото на пандемията видяхме много неща да се случват много бързо: внезапният ръст на използването на дигитални канали, регистрирането на акаунти и резкия наплив от страна на потребителите към спестовни сметки”, каза Саймън Тейлър, ръководител на финтех консултантска компания 11: FS.

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *