Евро/долар опита да се покачи вчера

Технически анализ за 19.05.201009.36.AM
 
EURUSD            
Евро/долар опита да се покачи вчера, достигайки връх на 1.2444, но спадна рязко до дъно 1.2161 и закри на 1.2202. Технически, този факт отваря вратите към по-нататъшен низходящ сценарий за тестване на седмичната цел в района на 1.2000, тъй като не виждам по-значима техническа подкрепа или възходяща корекционна фигура засега и очаквам цената отново в препродажбена зона. При низходящ пазар, свръхпродажбената зона би трябвало да се разглежда само като потенциална корекция преди продължаване натиска надолу. Най-близка съпротива има на 1.2280. Освен ако нямаме новини или данни със силно въздествие, които могат да забавят силата на долара, не очаквам някакво движение по-високо от това равнище днес. Въпреки това, пробив над тази зона може да предизвика възходяща корекция за тестване на 1.2320, но за предпочитане е низходящия сценарий на този етап с къси позиции при покачвания на цената.
 
 
GBPUSD
  Паунд/долар продължи мечешкия сценарий вчера, като направи дъно на 1.4304, плъзгайки се под 1.4251 по-рано днес през азиатската сесия, но все още е неспособна да остане убедително под това ниво засега. Сигналите са низходящи в кратки срокове с цел в района на 1.4110, но се нуждаем от последователно движение под 1.4251 за продължение на низходящия сценарий. Първата съпротива е на 1.4400, която може да бъде тествана днес, тъй като цената отново е в препродажбена зона. Освен ако нямаме важни новини или данни днес, които могат да стопират временно инерцията на долара, не очаквам някакво движение по-високо от това равнище. Въпреки това, пробив над 1.4400 може да доведе до корекция нагоре за тестване на 1.4450, но предпочитам мечешкия сценарий в тази фаза със стратегия за продажби при покачване.
 

 
USDJPY
 
Долар/йена се плъзна под ключовата подкрепа 91.71 по-рано днес по време на азиатската сесия, но все още не може да се движи убедително под тази зона засега. Макар че този факт отваря вратите за бъдещ низходящ натиск с тестване на основната трендлиния на подкрепа, се нуждаем от последователно движение под 91.71 за продължаване на мечешкия сценарий. Краткосрочна съпротива се вижда на 92.50, чийто пробив може да ни отведе обратно в неясна търговска зона, тъй като цената отново ще е впримчена в скучния рейндж.
 

 
USDCHF
 
Долар/франк продължи възходящия моментум вчера, достигайки връх на 1.1515 и затвори на 1.1477. Засега сигналите са възходящи с цел в района на 1.1595. На четиричасовата графика можем да видим, че по време на бичия импулс цената направи известна низходяща корекция в няколко второстепенни мечешки канали, но всички от тях бяха нарушени един по един. Така че е възможно да имаме друга низходяща корекция в минорен низходящ канал, но основния сценарий остава възходящ. Първата подкрепа е на 1.1400. Пробив под нея може да предизвика по-нататъшна корекция надолу за тестване на 1.1360, но за предпочитане е възходящия сценарий с поставяне позиции за покупки при спадане на цената.
 
 
  
*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. 
 

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *