Животът и (множеството) умирания на биткойна

Животът и (множеството) умирания на биткойна:: Investor.bg

Заради интензивния си живот виртуалната валута е била обявявана за мъртва редица пъти

Биткойнът води един доста натоварен живот. Откакто криптовалутата се появи през 2008 г., стойността на всички биткойни в обращание се е увеличила от реално нищо до почти 7 млрд. долара днес, коментира Quartz.
Животът и (множеството) умирания на биткойна:: Investor.bg

По пътя си обаче биткойнът помогна за развитието на глобален черен пазар на наркотици и други контрабандни стоки, което доведе до сериозен опит за подтискането на валутата от страна на американските власти. Основателят ѝ Рос Улбрихт в момента е изправен пред две последователни доживотни присъди.

Днес технологията с отворен код е в разгара на „гражданска война“ между най-добрите ѝ разработчици, което заплашва да задуши растежа ѝ в същото време, докато заплетени претенции за създаването ѝ се появяват почти всяка година.

Ето защо биткойнът е бил обявяван за мъртъв 101 пъти, сочат изчисления на ръководството по виртуалната валута 99 Bitcoins.

Но въпреки че десетки некролози за дигиталната валута се появяват всяка година, цената ѝ се оказва устойчива. Дълго мечо движение през 2014 и 2015 г. накара броят на обявленията за смъртта ѝ да скочи. Цената сега обаче явно е готова за период на възходяща инерция, след като расте от началото на годината.

Investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *