Започна регистрацията за Икономически форум “Марица”

Започна регистрацията за Икономически форум “Марица”, който ще се проведе на 30 и 31 май в Конгресния център на Пловдивския панаир. Тема на тазгодишното издание е “България в ЕС – новите бизнес възможности”.

Организатор на събитието за трета поредна година е Български икономически форум в партньорство с Община Пловдив и Сдружение за Пловдив.

Желаещите да участват в събитието могат да се регистрират като се обадят в Български икономически форум или изпратят данните си по е-mail или факс. Регистрационната брошура за събитието може да бъде изтеглена от интернет страницата www.forum-maritsa.org Регистрация се допуска и в самия ден на събитието, но не по-късно от 8,15 ч.

Сред основните теми, които са включени в програмата на тазгодишното издание на събитието, са:

– Капиталови пазари

– Енергетика и енергийна ефективност

– Туризъм

– Земеделие и агробизнес

– Публично-частни проекти

– Индустриални паркове и зони

– Строителство и недвижими имоти

ОББ ще е домакин на сесията за Регионалните енергийни пазари, в която ще вземат участие представители на Министерството на икономиката и енергетиката, на Комисията за енергийно и водно регулиране, EVN България и др.

Специален гост в сесията, посветена на Европейските финансови инструменти в подкрепа на бизнеса ще бъде проф. д-р Вернер Мюнх, бивш депутат в ЕП и бивш министър-председател на провинция Саксония-Анхалт. Домакин на дискусията е Профилинк ЕООД.

В програмата на форума са предвидени две специализирани сесии – Индустриални паркове и логистични центрове и Строителство и недвижими имоти, чиито домакин е “Язов” ООД. В първата сесия ще бъдат представени проектите за Търговско-промишлена зона Куклен и най-големият логистичен център на Балканите за замразени и охладени храни – “Фреш Лоджик”, проект на “Белла България” АД. КИ Технолоджи пък ще презентира специализиран информационен продукт за изграждане на информационна инфраструктура на малкия и среден бизнес.

С интерес се очаква сесията, посветена на Управлението на отпадъците, където на една маса ще седнат зам.-министърът на околната среда и водите Чавдар Георгиев и представители на бизнеса. Домакин е най-голямата организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки в България Екобулпак АД. По време на панела консорциумът “Екологичен завод” ще презентира завода в Шишманци, който ще преработва отпадъците на Пловдив и околността.

По традиция в рамките на форума ще бъдат проведени различни социални прояви. АКБ Форес е домакин на бизнес закуска на тема “Енергийна ефективност и регионално развитие”. На нея ще бъдат представени инвестициите на компанията в ко-енергийно оборудване и енергоспестяващи системи на стойност 11 млн. евро в “Полимери Девня” и Заводът за хартия и хартиени изделия в Костенец. “Перспективите пред туристическата индустрия в България” ще бъдат обсъдени на бизнес обяд, с участието на ръководството на Държавната агенция по туризъм.

Основни спонсори на третия Икономически форум “Марица” са ОББ, АКБ Форес, Екобулпак АД и Пловдивски панаир.

За допълнителна информация:

Моника Николова,

ПР мениджър, БИФ

02/951 52 59

02/951 57 59

0889 78 76 79

_____________________________________________________________________

Основен медиен партньор на Икономически форум “Марица” – Инвестор.БГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *