Иван Костов: Ако мнозинството ни е корупционно, няма смисъл да се питаме защо и държавата ни е такава

Наличието на такова мнозинство е една от основните причини България да спре на средата на пътя и да не може да извърви останалите крачки към европрограмите, Шенген и като цяло Европейския съюз (ЕС). Това е много лошо за една бедна държава, като нашата. Това каза в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия Иван Костов, лидер на ДСБ и заместник – председател на Синята коалиция.
Ако мнозинството се крепи на корупционна схема, няма смисъл да се задава въпросът защо държавата ни е корумпирана, заяви Костов.
Очевидно е, че има проблем със субсидиите на независимите депутати и трябва да се промени законът, поясни тъмносиният лидер.
Костов добави, че решаващият въпрос е как гласуват независимия депутат, как се определя неговата воля, свободата на гласа му и после идва въпросът със субсидиите.
След излизането на Венцислав Върбанов субсидията на Синята коалиция е около е един милион, поясни лидерът на ДСБ.
Цялото народно представителство започва да прилича на Висшия съдебен съвет, каза Иван Костов. Той добави, че с ВСС стана така, защото не е могло да се устои на едно предизвикателство като Красьо Черния.
Във връзка с публикуваните декларации от Сметната палата на хората по висшите етажи на властта, Иван Костов каза, че той не намира време за консултантска дейност извън депутатските си задължения.Жалко е, ако политиката на ГЕРБ във връзка с обявяването на кандидатурата им за президент е насочена към Синята коалиция с цел да я изненада. „Ние сме от едно семейство“, категоричен бе Костов.
Той заяви още, че изцяло зависи от Румен Христов дали ще стигне до балотаж на президентските избори. Тъмносиният лидер съобщи, че ще гласува за Христов и припомни, че имат споразумение в Синята коалиция.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *