Идва нова верига евтини магазини

МКБ Юнионбанк и Плюс България Търговия вчера подписаха договор, по силата на който търговската верига получава 25 млн.евро под формата на кредитна линия. Средствата ще бъдат използвани от Плюс България за стартиране и по-нататъшно разширяване на дейността на търговската верига в страната.

“Ние подробно изследвахме българския пазар и считаме, че за нашия начин на търговия, а именно търговията с хранителни стоки на ниски цени съществува голям потенциал в България. Такъв вид търговия понастоящем няма на пазара. Съгласно нашия анализ, в големите райони на страната няма съвременни магазини за хранителни стоки и особено в средните и малките градове има голям потенциал”, каза Райнер Венделбергер, генерален директор на Плюс. “Германският бизнес е сред най-големите инвеститори в икономиката на България. Като представител на немската банкова система, за МКБ Юнионбанк е чест да финансира компания от ранга на Плюс. По този начин банката пряко подкрепя разрастването на немския бизнес у нас”, каза Мария Илиева, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на МКБ Юнионбанк. “Кредитната линия от 25 млн. евро, с която финансираме Плюс е поредното доказателство, че банката все повече се утвърждава като подходящия партньор на големите фирми в България. От няколко месеца разполагаме и със специален отдел, който обслужва големите ни клиенти и договорът с Плюс е поредното доказателство за успеха му. Наскоро МКБ Юнионбанк удвои капиталовата си база до около 130 млн.лв., като това ни позволява да финансираме все по-мащабни проекти на големите си клиенти”. Плюс България Търговия КД е основана през пролетта на 2006 г. като това е десето търговско дружество на Плюс в чужбина. Общата инвестиция на веригата ще възлезе на около 250 млн. евро, като в рамките на следващите години се планира да се открият около 200 магазина в цяла България. Интерес за търговската верига представляват всички градове с население над 20 000 жители.

Плюс е член на международната група Тенгелман (Tengelmann). Компанията е водещ европейски дискаунт на храни, предлагащ на своите клиенти уникална смес от качествени продукти, на атрактивни „Малки цени”. Всяка седмица, повече от 25 млн. клиенти посещават над 4 000 магазина на Плюс в девет европейски страни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *