Извадиха телата на 42-ма от загиналите в кораба ”Булгария”

Това съобщи пълномощният представител на руския президент в Приволжския федерален окръг на страната Григорий Рапота, цитиран от РИА Новости, предаде „Фокус“. По последни данни на борда на кораба са се намирали 208 души. По думите на Рапота работата на водолазите е силно затруднена заради вълни с височина над метър. „Едновременно на потъналия кораб могат да работят не повече от четирима водолази”, уточни Рапота. Близо 200 души са се намирали на „Булгария“. 148 от тях били туристи. Досега са спасени 79 души – 50 пасажери, 23 членове на екипажа и шест души, които пътували без билет. Корабът е потънал на дълбочина от 20 метра. На официалния сайт на Министерството на извънредните ситуации на Русия е публикуван списък с пътниците; в него има 199 имена, в това число 59 деца.  Фигурира и бебе на по-малко от месец.
По думите на министъра на извънредните ситуации на Русия Сергей Шойгу за изваждането на кораба ще са необходими 4-5 денонощия. От Волгоград към мястото на потъване на кораба пристигат два специални крана и е взето решение да не се прекъсват издирвателно-спасителните работи.
Осем пункта са организирани за роднините и близките на пътниците. Един от пунктовете е в Казан, където започна разпозването на телата на жертвите. За близките е осигурена топла храна и екип от 15 психолози.
Руският президент Дмитрий Медведев обяви 12 юли за ден на национален траур в цяла Русия.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *