Интернет трафикът е основно от смартфоните

Нов доклад от Zenith показва, че през 2017-та година рекордни 75% от интернет трафикът през годината ще идва от мобилни устройства.

 

За сравнение през 2012-та смартфоните и таблетите бяха отговорни за едва 40% от интернет потреблението. Скокът от 35% в период от едва 5 години е изключително впечатляващ, и тези цифри изглежда, че със сигурност ще продължават да растат. Тази година показа, че мобилните устройства са отговорни за 68% от трафикът на данни, а цифрата се очаква да достигне поне 79% до 2018 г., пише Труд.

Според Zenith Испания е държавата с най-големият процент на интернет трафик, идващ от мобилни устройства, с впечатляващите 85%. В държавата, в която смартфоните са най-популярни сред хората, Ирландия 92% от населението притежават смартфони. Испания не изостава много и в този показател със своите 91%. Докато мобилните устройства продължават да стават все по-достъпни, тези статистики ще продължат да растат. Индустрията почти не е забавяла темповете си на растеж.

Битката при водещите компаниите на пазара става все по-жестока с всяка изминала година. Според Zenith, през 2018-та година 60% от всички реклами ще бъдат насочени към мобилни устройства, като това ще доведе от над 134 милиарда долара приходи.

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *