Италия ще въведе 3% данък за цифровите компании

В сряда Италия одобри нов данък върху цифровите (дигиталните) компании като част от проектобюджета си за 2020-а година, като планира да въведе новата мярка от следващата година, предаде Ройтерс.Италия ще въведе 3% данък за цифровите компании.

Резултат с изображение за италия парламент

Налогът ще задължи международните интернет (уебсайт) гиганти да плащат 3% такса за интернет транзакциите, според текста на италианския проектобюджет, информира bnr.bg.

Очаква се данъчната схема да донесе приходи в държавния бюджет от около 600 милиона евро всяка една година, посочиха източници на Ройтерс, тъй като Италия се опитва да намери алтернативни приходи, които ще й позволят да избегне планирано увеличение на данъка върху продажбите.Италия ще въведе 3% данък за цифровите компании.

Италия и други членове на Европейския съюз отдавна се оплакват от начина, по който компании като „Фейсбук“ (Facebook), „Гугъл“ (Google) и други уеб-базирани гиганти събират огромни печалби от европейските страни, но в същото време да плащат данъци от едва няколко милиона евро годишно.

През юли френският парламент също одобри въвеждането на данък от 3% върху приходите на технологичните интернет гиганти.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *