И косовският премиер оглавявал мафиотска организация в края на 90-те години

Косовският премиер Хашим Тачи е оглавявал мафиотска организация в края на 90-те години, която се свързва с редица престъпления, пише в проектодоклад на Съвета на Европа. Документът, адресиран до Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, беше публикуван ден след оповестяването на резултатите от предсрочните парламентарни избори, които бяха спечелени от партията на Тачи.
„Тачи и други членове на „Групата от Дреница“ редовно са определяни като „ключови играчи“ в докладите на разузнаването за мафиотските структури на организираната престъпност“, пише авторът на доклада -специалният представител на Съвета на Европа по законовите въпроси и човешките права – Дик Марти.
Според документа групата е извършвала убийства, побоища, трафик на органи и други престъпления. Отправят се и обвинения към западните сили, че са знаели, но са премълчавали престъпленията.
Косовското правителство отхвърли документа като неоснователен и клеветнически и заплаши, че ще предприеме законови и политически действия срещу него. Бившият премиер на Косово Агим Чеку заяви, че зад обвиненията срещу Хашим Тачи стои Белград.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *