”Лукойл”: Смятахме, че сме се договорили с българите

Директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов прекрати лицензиите за управление на данъчни складове Нефтохим Бургас и Нефтен терминал „Росенец“ на лицензирания складодържател „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД. Долгов заяви, че компанията не може да потвърди за момента отнемането на лицензите.
В петък, 22 юли, ситуацията изглеждаше далеч по-различно, каза той, цитиран от БГНЕС. По думите му, ръководството на компанията в момента е в София, където преговаря с представители на българските власти.
По-рано днес имаше среща между финансовия министър Симеон Дянков, Ваньо Танов и шефът на „Лукойл Нефтохим“ Валентин Златев. До криза на пазара на горива няма да се стигне, успокои Дянков. Има достатъчно лицензирани вносители у нас – над 420, така че не се притеснявам, добави той. До два-три дни се очаква да приключи инвентаризацията в „Лукойл Нефтохим” и тогава ще е ясно какви са данъчните задължения на компанията към държавната хазна, каза след срещата Ваньо Танов. Към момента единствената опция на компанията била да обжалва решението на митниците, но това не спирало решението на митниците.
„Рафинерията на „Лукойл Нефтохим Бургас” е приведена в авариен режим на работа. Ние сме законопослушни и естествено изпълняваме указанията“, коментира Валентин Златев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *