Мишката и клавиатурата остават в историята

Мишката и клавиатурата скоро могат да останат в историята. Те вероятно ще бъдат заменени от иновативно устройство с много по-голяма чувствителност и по-подходящи функции за нуждите на новото поколение компютри и мобилни устройства.

Устройството се нарича Gest и проектът му в момента набира финансиране в платформата Kickstarter. Разработчиците се нуждаят от 100 хил. долара, за да реализират на практика идеята си за по-удобно управление на компютри и мобилни устройства.

Сегашните най-популярни устройства за въвеждане на данни – клавиатурата и мишката, стават все по-неудобни, тъй като съвременните устройства имат малки размери и сензорни екрани, като същевременно намират всевъзможни приложения.

Gest прилича на ръкавица, която се закрепва на дланта и пръстите на потребителя и така позволява по-интуитивно управление с ръката. С помощта на това устройство може да се управлява курсорът, да се превключват слоеве във Photoshop, дори да се създават триизмерни модели в Maya, 3DS Max и AutoCAD чрез опростени и разбираеми движения на пръстите и ръцете.

Освен това потребителят може да настрои устройството според нуждите си, като го научи да изпълнява различни функции, които съответстват на едни или други движения или жестове, пише Technews.bg.

Движенията на пръстите се следят със закъснение от40 до 60 милисекунди, благодарение на което се постига висока отзивчивост. 15 отделни датчика отговарят за точното възпроизвеждане на движенията на ръцете.

Gestможе да намери приложение в различни програми, вкл. за набиране на текст, уверява разработчикът от едноименната компания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *